25-12-10

Kim De Gelder

KimDeGelder.jpg24 december 2010

De vijf psychiaters die Kim De Gelder onderzochten, worden mogelijk niet vervolgd. Het parket van Dendermonde zou aan de raadkamer hebben gevraagd om hen buiten vervolging te stellen.

 

De Gelder richtte vorig jaar een bloedbad aan in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde. Twee baby's en een kinderverzorgster kwamen toen om het leven. Daarvoor had hij ook al de bejaarde Elza Van Raemdonck uit Vrasene vermoord.

De man werd na zijn aanhouding onderzocht door een college van vijf psychiaters. Tegen hen diende hij twee klachten in.

De eerste daarvan handelde over de zogenaamde schending van het geheim van het onderzoek. De Gelder verwees hiervoor naar het feit dat zijn psychiatrisch rapport in enkele kranten te lezen was. In dat rapport stond dat hij toerekeningsvatbaar is. "Klopt niet", zei de raadsman van De Gelder toen. "Hij is geestesziek en moet worden geïnterneerd".

De klacht van De Gelder werd bekeken door een onderzoeksrechter. Die heeft volgens een krant van Corelio nu besloten dat er geen enkel bewijs is waaruit blijkt dat het college in de fout ging.

De tweede klacht van de man, die handelde over een foute datum die in een rapport werd opgenomen, werd eerder al verworpen.

http://www.vandaag.be/binnenland/55168_parket-wil-psychia...

18:43 Gepost door Jan Boeykens in Psychiatrie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kim de gelder, psychiatrie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.