08-12-08

Spelen met patiëntenrechten: telefoontje naar het kabinet van Yves Leterme


Marcel.hospital.im-victime_du_maitre-chanteur-4135875fkvandeurzenpatientenrechtenenmensenrechtenbestaannietinAZSint-JanteBrugge

Van: Jan Boeykens Aan: eric.ingrid, peter, imichiels, Marleen_boeykens, dentisterie_sociale, m.dolphina.j.nl, roelie.post, carla.brite-group.eu, leclea.be, kamish, laviedeperes, droitfondamental.eu, snakeman.nl, ccvink.it, louishagemann.nl, jo.reymen, bert.boeykens, joris.boeykens, lieve.pepermans.progresslaw, jo.dereymaeker.progresslaw, jan.buelens.progresslaw, jan.delien.progresslaw, julie.tieleman.progresslaw, mieke.vanlaer.progresslaw, pascal.sertyn.standaard.be, bart.brinckman.standaard.be, redactie.vt4.be, hetvolk, antwerpen.belga.be, radionieuws.vrt.be, wim.pote.vrt.be, chris.denijs.vrt.be, wim.wilri.persgroep.be, antwerpen.streekkrant.be, steven.de.bock, hoofdredactie.demorgen.be, cie.just.tweedekamer.nl, ad.nl, nieuwsdienst.anp.nl, redactie.bijeen.nl, bnn.omroep.nl, k.leunissen.eerstekamer.nl, f.leijnse.eerstekamer.nl, janlaurier.eerstekamer.nl, m.y.linthorst.nl, l.kneppersheijnert.eerstekamer.nl, rlinden.nl, omroep.nl, nieuwsdienst.telegraaf.nl, tros.nl, redactie.trouw.nl, vara.nl, vermist.tros.nl, veronica.nl, redactie.volkskrant.nl, Voorzitter.tweedekamer.nl, vpro.nl, redactie.vn.weekbladpers.nl, vvdvoorlichting.tweedekamer.nl, wereldomroep.nl
Datum: 8 dec. 2008
Onderwerp: Spelen met patiëntenrechten: telefoontje naar het kabinet van Yves Leterme

Bedankt B.,

Heb zopas naar de gevangenis van Brugge gebeld waar (zoals ik verwachtte) Marcel een half uur voordien op het medisch centrum was binnengebracht terwijl men zaterdag in het hospitaal aan de schoonzoon van Marcel had gezegd dat hij 'minstens tot woensdag of donderdag in het ziekenhuis' zou blijven.
Maar ja, men wist dat Jacqueline en ik vandaag naar het hospitaal zouden komen. En men zal wel van alle kanten brieven en kritiek hebben gehad. Vandaar dus...

De artsen die verantwoordelijk zijn voor Marcel zullen echter goed uit hun doppen moeten zien want ik had hun volgende zet al voorzien en had hen daarom geschreven dat zij 'mee verantwoordelijk zouden gesteld worden indien men Marcel nu snel weer naar de gevangenis zou laten overbrengen en indien er opnieuw iets verkeerd zou gaan met Marcel'. Maar ja, als die medici zich ten koste van zichzelf en hun patiënten, liever door justitie onder druk willen laten zetten, dan is dat hun zaak.

Toen ik de gevangenis vroeg om Marcel te bezoeken, begon de verantwoordelijke van het medische centrum ook weer met wat het klassieke klungelachtig gelul van: 'Hebt u een afspraak gemaakt met het medisch centrum ?' 'De verantwoordelijke arts moet zien of dat mogelijk is'. 'U moet morgen maar terugbellen'.

Ik antwoordde dat ik ten volle begrip had voor dit lullige administratieve gedoe maar dat het bezoek aan Marcel geen probleem kon zijn gezien Marcel zaterdag reeds bezoek had gehad in het ziekenhuis en zijn toestand nu blijkbaar verbeterd was. Ik zei ook dat Marcel ons nadrukkelijk gevraagd had om op bezoek te komen maar dat het AZ Sint Jan te Brugge vijf dagen lang herhaald had dat men 'geen Marcel Vervloesem kende'. Ik zei verder dat ik morgen wel wilde terugbellen om hen de tijd te geven om iets nieuw te bedenken maar dat ik niet van plan was om nog eens twee dagen extra te wachten.

Ik heb vervolgens naar het kabinet van Eerste Minister Yves Leterme getelefoneerd en heb daar uitgelegd met welke kinderachtige spelletjes de gevangenisdirectie van Brugge en de directie van het AZ Sint Jan te Brugge zich tegenwoordig bezig houden. Ik heb zelfs nog een grapje gemaakt rond het AZ Sint Jan dat in haar onthaalfoldertjes beweert dat het 'belang van de patiënt op de eerste plaats komt'. De meeste patiënten zullen nu wel begrijpen dat het om een puur commercieel reclamefoldertje gaat dat op de eerste plaats bedoeld is om de bedden van het AZ Sint Jan flink gevuld te krijgen.

Ik hou je verder op de hoogte.


In het jaarverslag van de ombudsdienst van het A.Z. Sint-Jan te Brugge staat dat er 'al verschillende decennia een cultuur van willen verbeteren en openstaan voor kritiek in het ziekenhuis, heerst'.

De Werkgroep Morkhoven roept dan ook iederéén dringend op om de ziekenhuisdirectie en de ziekenhuisdiensten van het A.Z. Sint-Jan te contacteren over de manier waarop de bezoekers van Marcel Vervloesem behandeld worden en het bezoekrecht van Marcel Vervloesem wordt geschonden.

Contact

Campus Sint-Jan
Ruddershove 10
8000 Brugge
info@azbrugge.be
Tel: 050 45 21 11 - Fax: 050 45 22 38

Nicole Vandecasteele
Ombudspersoon
050 45 20 42

Peter Vankersschaever
Ziekenhuisdirecteur
050 45 22 40

Dr. Hans Rigauts
Hoofdgeneesheer-Directeur
050 45 22 50

Dirk Pierens
Hoofd Patiëntenadministratie
050 45 20 72

Spoedgevallen: 050 45 20 00

Nierziekten
Tel: 050 45 23 10
Fax: 050 45 23 98
E-mail: nefrologie@azbrugge.be
Artsen:
Geneesheer-departementshoofd
Dr. Mario Schurgers
Geneesheer-afdelingshoofd
Dr. An De Vriese
Geneesheer-specialist
Dr. Erve Matthys
Dr. Stefaan Vandecasteele

Dialysecentrum
- Geneesheren nierziekten en dialyse:
° dr. A. De Vriese
° dr. E. Matthys
° dr. M. Schurgers
° dr. S. Vandecasteele
Tel: 050 45 22 00
Fax: 050 45 22 99
E-mail: hemodialyse@azbrugge.be

ombudsman@azbrugge.be, directiesecretariaathoofdgeneesheer-directeur@azbrugge.be, directiesecretariaat@azbrugge.be, operatiekwartier@azbrugge.be

http://www.azbrugge.be/pub/Custom/Diensten/az_DienstenDetail.aspx?id=276&afd=4&type=A&src=PRS/

------

Men kan ook een klacht indienen bij:

Administratie Gezondheidszorg - Vlaamse gezondheidsinspectie
Afdeling Preventieve & Sociale Gezondheidszorg
Markiesstraat 1
1000 Brussel
preventievegezondheidszorg@vlaanderen.be


Gezien de christen-democratische justitieminister Vandeurzen zijn gevangenissen ondermeer wil volproppen met mensen die ten dode staan opgeschreven (dat maakt deel uit van zijn 'gigantisch hervormingsplan voor justitie' waarin hij en zijn partijgenoten 'de mens centraal willen stellen'), is men nog steeds verplicht om naar de gevangenis in Brugge te schrijven indien men Marcel Vervloesem wil contacteren.
Eén van de redenen om Marcel Vervloesem, in tegenstelling tot Bart Debie van het Vlaams Belang, ten allen koste in de gevangenis te houden, is dat Vandeurzen en zijn partijgenoten de door de Hoge Raad voor de Justitie bevestigde diefstallen uit het strafdossier van Marcel Vervloesem en van de kinderporno-cd-roms uit de zaak Zandvoort die de Koning voor 'onderzoek' aan de procureur-generaal te Antwerpen liet overmaken, willen blijven dichtdekken.
Schrijf Marcel Vervloesem, best aangetekend, met een eventuele kopie van uw schrijven naar de vzw Werkgroep Morkhoven - Zend hem lege enveloppes en steek postzegels (niet meer dan 10 in één keer) bij uw brief alhoewel hij niet meer in staat is om alle brieven te beäntwoorden:

Gevangenis Brugge
t.a.v. Marcel Vervloesem - Medisch Centrum - Kamer 6.104
Legeweg 200
8200 Sint-Andries - Brugge (België-Belgique)
Tel: 050 45 71 11 - Fax: 050 45 71 89
Europe: Tel: 0032 50 45 71 11 - Fax: 0032 50 45 71 89

-----------

Werkgroep Morkhoven vzw-asbl
Faiderstraat 10
1060 Sint-Gillis
nr. 443.439.55
Tel: 0032 (0)2 537 49 97
WerkgroepMorkhoven@gmail.com, postmaster@droitfondamental.eu, issakaba@skynet.be

http://groups.msn.com/WerkgroepMorkhoven
http://werkgroep-morkhoven.skynetblogs.be/
http://www.droitfondamental.eu/

Foto's: Marcel Vervloesem, Dr. Stefaan Vandecasteele (AZ. Sint Jan Brugge), Justitieminister Jo Vandeurzen die gedurende 11 jaar voorzitter was van het ZOL (Ziekenhuis Oost-Limburg)

15:58 Gepost door Jan Boeykens | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de nieuwe wet op de patientenrechten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.