04-11-08

Brief van Koning: 30.10.08


K.30.10.08.mail-4


14:42 Gepost door Jan Boeykens | Permalink | Commentaren (1) | Tags: morkhoven brief van koning |  Facebook |

Commentaren

Marcel Vervloesem

Dat J. van Ypersele, Kabinetschef van Z.M de Koning, zo snel antwoordde op onze brief van 21.10.2008, is een goed teken.

Ook het feit dat Z.M. de Koning opdracht gaf om deze brief over te maken aan justitieminister Vandeurzen is een positief teken.

Op 3.11.2008 (gisteren dus) bezochten we Marcel Vervloesem op de cardiologische afdeling van het Sint-Elisabethziekenhuis te Turnhout.
Hij wordt daar nu op een menswaardige en serieuze manier onderzocht en behandeld.
Dat sluit echter niet uit dat zijn gezondheidstoestand erg fragiel blijft. Zondag en maandagmorgen bleek zijn suikerspiegel op bepaalde momenten slechts rond de 40 te bedragen wat een absoluut minimum is en bewijst dat hij zich alles behalve de gevarenzone bevindt. De hartmachine werd weliswaar afgesloten maar hij draagt nu een speciaal toestelletje dat bij de minste hartproblemen alarm slaat.

Men mag ook niet vergeten dat hij op vrijdagmorgen op de intensieve is binnengebracht en men daar gedurende 6 uur aan hem heeft 'gewerkt'.

Bovendien mag men niet vergeten dat hij sinds de stopzetting van zijn honger- en (gedeeltelijke) dorststaking op 30.9.2008, zowel in de gevangenis van Brugge als in de gevangenis van Turnhout op medisch vlak werd verwaarloosd (geen enkele opvang en behandeling in de gevangenis van Brugge waardoor hij even in coma geraakte, overbrenging naar de gevangenis van Brugge waar er geen medische voorzieningen zijn zodat zijn suikerspiegel wekenlang bleef schommelen van 78 tot 350 en zelfs van 60 tot 420, opstapelend vocht in voeten en benen waaraan men gedurende meer dan 10 dagen bijna geen aandacht besteedde, slokdarmontsteking die men niet opmerkte, wonde en ontsteking aan het linkerbeen die bij diabetispatiënten tot gangreen en amputatie kan leiden enz.).

En terwijl men gisteren de resultaten van de geneeskundige onderzoeken binnenkreeg, was er al sprake om Marcel Vervloesem vandaag al terug naar de ziekenboeg van de gevangenis van Brugge over te brengen alwaar hij gedurende een maand in een onverluchte isoleercel en totaal afgesloten van zijn medegevangenen heeft gelegen ?!

Het antwoord van J. van Ypersele mag dan wel hoopgevend zijn maar anderzijds wijst deze gang van zaken er op dat Marcel Vervloesem over enkele weken opnieuw op een medische spoeddienst dreigt opgenomen te worden als er niets verandert en als justitie de druk op Marcel Vervloesem en de medici die hem moeten opvolgen en behandelen, blijft handhaven.

We stellen ons ook de vraag wat doet een zwaar zieke man als Marcel Vervloesem (hartziekte, zware suikerziekte, kanker enz.) die men veroordeelde op basis van een onvolledig dossier (de Hoge Raad voor de Justitie bevestigde de verdwijning van de ontlastende stukken uit zijn strafdossier) eigenlijk in een gevangenis ?

En Waarom mocht Bart Debie van het Vlaams Belang die tot 4 jaar gevangenis werd veroordeeld, na één dag al de gevangenis verlaten en thuis op een electronische enkelband wachten ?

Gepost door: Morkhoven | 04-11-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.