08-11-07

Scientology-kerk: De psychiatrie voelt zich 'aangevallen'


Scientology-kerk: De psychiatrie voelt zich 'aangevallen'

buy-halcion 1

Wie de talrijke misbruiken in de psychiatrie durft aan te klagen wordt 'agressief genoemd'.

Nu zijn er wel heel wat vragen over de Scientology-kerk maar die zijn er over de psychiatrie ook. Het enige verschil tussen beiden is dat er over de psychiatrie geen vragen mogen gesteld worden. De pot verwijt de ketel dus dat hij zwart ziet.
De Citizen Commission on Human Rights van de Scientology-kerk heeft bovendien de beschikking over zeer goed gedocumenteerde dossiers en geeft zeer goed gedocumenteerde brochures uit rond medicatie, dwangopnamen en de farmaceutische industrie...

------------

Scientology zet aanval op psychiatrie in

BRUSSEL - Huisartsen en apothekers kregen een agressieve dvd in de bus tegen wat de 'industrie van de dood' genoemd wordt.
Duizenden dokters en apothekers in Vlaanderen en Nederland hebben een dvd en een brochure in de bus gekregen waarin op de gevaren van de psychiatrie wordt gewezen. De afzender is de Citizen Commission on Human Rights (CCHR), een organisatie die verbonden is met de omstreden Scientology-kerk, dat meldt het vaktijdschrift De Huisarts.

De CCHR laakt de 'misbruiken en het bedrog in de psychiatrie'. Het postpakje kreeg de veelzeggende titel De psychiatrie, een industrie van de dood. De dvd duurt anderhalf uur en behandelt de vermeende misbruiken in de psychiatrie, zoals folteringen en dwangmaatregelen.

De brochure bestempelt de psychiatrie als 'pseudo-wetenschappelijk' en waarschuwt dokters en apothekers dat ze schadevergoedingen riskeren als ze medicijnen voorschrijven die wijzigingen teweegbrengen in de gemoedstoestand of in de geestelijke functies (psychotropen).

In Nederland werden zowat 7.000 exemplaren van de dvd verdeeld bij professionelen in de gezondheidszorg.

De Limburgse huisarts Michel Bottu is geschokt door de dvd. 'Dit is een degoutant samenraapsel van leugens en onzin', zegt hij in De Huisarts. 'Psychiaters zouden toegeven dat ze niet weten wat een geestesziekte is, dat ze niemand kunnen genezen en het alleen maar voor het geld doen.'

De Gentse psychiater Myriam Van Moffaert is niet echt verbaasd over de aanval. 'De psychiatrie staat al langer bloot aan allerlei kritiek. Dat mag. Alleen komt ze nu wel uit erg dubieuze hoek. Bang hoeven we er niet van te zijn. Ik mag hopen dat de huisartsen hun oordeel om iemand naar de psychiatrie door te verwijzen, op rationele gronden baseren en niet op dergelijke hetze.'

De afkeer van Scientology tegen de psychiatrie is verklaarbaar vanuit hun visie dat het individu een onsterfelijke geest is die een lichaam heeft en een verstand om met het lichaam in de materiële wereld te verkeren.

In ons land loopt sinds 4 september een rechtszaak tegen de Belgische Scientology-kerk en de Church of Scientology International voor fraude en afpersing. (ty)

De Standaard, donderdag 8 november 2007

01:01 Gepost door Jan Boeykens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Scientologykerk waarschuwt dokters tegen psychiatrie Het Belang van Limburg nam het persbericht van Le Journal du Médecin grotendeels over...

-------------

07/11 Scientologykerk waarschuwt dokters tegen psychiatrie


Duizenden dokters en apothekers hebben in hun brievenbus een dvd en een brochure aangetroffen waarin de gevaren van de psychiatrie aan het licht worden gebracht. De afzender van het pak is de Citizen Commission on Human Rights (CCHR), een organisatie die verbonden is met de Scientologykerk, zo zegt Le Journal du Médecin woensdag in een persbericht.

De CCHR verklaart "een einde te willen stellen aan de misbruiken en het bedrog in de psychiatrie". Het pakje dat verzonden werd naar dokters en apothekers, kreeg de titel "De psychiatrie, een industrie van de dood".

In het pakje zit een dvd die anderhalf uur duurt over de zogenaamde misbruiken in de psychiatrie, aldus Le Journal du Médecin. Men heeft het over "folteringen, dwangmaatregelen en -ervaringen op geestelijk vlak waar honderdduizenden mensen het slachtoffer van zijn".

De brochure bestempelt de psychiatrie dan weer als "pseudowetenschappelijk" en waarschuwt dokters en apothekers dat ze schadevergoedingen riskeren als ze psychotropen (die wijzigingen teweegbrengen in de gemoedstoestand of in de geestelijke functies) voorschrijven of afleveren.

De Nederlandse tak van de CCHR voert zelfs agressieve campagnes. In Nederland werden zowat 7.000 exemplaren van de dvd verdeeld bij professionelen in de gezondheidszorg.

Gepost door: Jeroen | 08-11-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.